2009. október 11., vasárnap

"Karácsonyi" Muffin


Ez a kis csoda az egyik legegyszerűbben elkészíthető, legkönnyebb, leggyorsabb süti amit valaha kitaláltak. Pár összetevő és 40 percen belül kész az illatos, meleg édesség. Ez a mostani, egy kicsit karácsonyira sikerült, de nem baj, mert ebben a esős októberi szomorkás vasárnapon, egy pillanatra fel lehet idézni az év legszebb ünnepét.
Először a "száraz" hozzávalókat keverem össze. 30 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 10 dkg cukor, 10 dkg pörköld dió, 14 dkg aszalt gyümölcs és 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (saját).
Összekeverés után jöhetnek a folyékony hozzávalók. 3 dl tej, 2 egész tojás és 10 dkg olvasztott vaj.
Összekeverem, de nem túl alaposan :) csak úgy tessék-lássék módjára, mert úgy jobb lesz az állaga a muffinnak.
190 C-ra előmelegítem a sütőt. 12 db-os muffin sütőt kibélelek papírral és szétosztom a tésztát. Mindegyik tetejébe egy meggyet (befőtt) nyomok és már mehet is be a sütőbe.
25 perc múlva már az asztalon illatozik a muffin.
Egy bögre tejjel ... :)


/30 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk mézeskalács fűszer, 10 dkg pörkölt dió, 14 dkg aszalt gyümölcs, 10 dkg cukor, 2 egész tojás, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott vaj, 12 szem meggy/

1 megjegyzés:

szendvics írta...

hmm, bárcsak már karácsony lenne :D addig is marad a fűszerkeverékek okozta élvezet, mint ebben a fincsi muffinban is :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...